vlaggen Dijk Don Johnson

Over ons

Tarpania Stable is gestart op initiatief van Ab de Lange. Ooit zelf enthousiast ruiter bij de Flevoruiters te Dronten en daarna jarenlang jurylid bij zowel dressuur als springen t/m ZZ niveau.

Nadat Ab met Annet van Olst in contact kwam, is zijn enthousiasme aangewakkerd. Haar dochter Marije van Kersbergen rijdt al van jongsaf aan wedstrijden. Door weer op de wedstrijden te komen en naar Marije te kijken in zowel de dressuur- als springsport, kreeg Ab zelf weer de drang om met sportpaarden te werken, te trainen en ervan te genieten. Al die jaren werd er regelmatig gemend en heeft Ab altijd paarden gehad, maar niet meer in de sport. In april 2012 zijn de eerste sportpaarden aangeschaft en het zijn er momenteel al meer dan 25 geworden.

Naast de sport is Ab zich ook gaan interesseren voor de fokkerij en er zijn inmiddels ook een heel aantal paarden aangeschaft om een goed fokprodukt mee te behalen. Dit is voor Ab een continue leerproces,  wat hij zeer serieus neemt.

Kortom het hele gezin heeft ervaring met paarden en is ermee opgegroeid. Alle paarden komen dagelijks in handen en worden goed opgevoed. Het karakter van een paard is belangrijk, maar een goede opvoeding onontbeerlijk. Een paard moet respect hebben voor de mensen om hen heen en wij moeten op onze beurt het paard in zijn of haar waarde laten. Dat kan men een passie voor paarden noemen. Het is een kunst om goede en betrouwbare paarden te fokken en op te leiden. Dat is waar Tarpania Stable dagelijks mee bezig is en waar we ons in willen verbeteren en onze kennis in willen uitbreiden.

Tarpania Stable is een familiebedrijf. De dagelijkse leiding is in handen van Ab de Lange. Ab werkt samen met Marije van Kersbergen. Zij is in dienst als vaste stalhulp en amazone.

Daarnaast zijn de zonen Wilmar en Edwin altijd op de achtergrond aanwezig om waar nodig bij te springen. Ook Annet de Lange helpt waar het nodig is. 

Inmiddels zijn we blij dat we in 2017 mee hebben kunnen doen aan het WK jonge paarden met Hollywood Tarpania een mooie vosmerrie aangeschaft op de veulen veiling te Borculo.

Door Hollywood en de vele jonge paarden heeft Marije ook een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Zij traint nu de jonge paarden en heeft nu ervaring t/m de ZZZ met de paarden.

Afbeelding Afbeelding

AfbeeldingAfbeelding