Details

Don Tarpania Z

Donna Tarpania Z

Donna Tarpania Z is een nakomeling van Don Tarpania Z en onze merrie La Gupardi Tarpania (van Gogh x Carrera VDL). De moeder La Gupardi Tarpania komt uit de bekende moederlijn van Bacardi en Apardi.

In deze moederlijn zit veel sport en momenteel wordt de moeder uitgebracht in de sport. Momenteel op 135 cm en is ze verkocht aan de bekende global amazone Jodie Hall Mc Ateer,  Zij blijkt veel aanleg te hebben en we verwachten veel van haar in de sport. Zij is verkocht eind dec. 2022 en gaat hopelijk op internationaal niveau verder presteren.

Don Tarpania Z is goedgekeurd bij Zangersheide en Oldenburg en wordt opgeleid bij de ruiter Lars Kuster. Hij loopt momenteel op 135cm niveau en deed in 2022 mee met de GMB en de hengstencompetitie. Don won gelijk de eerste wedstrijd in de GMB competitie in oktober 2022.  In de finale bij de GMB werd hij 3e.  Bij de hengstencompetitie heeft hij alle wedstrijden foutloos gesprongen en viel hij een paar keer in de prijzen.

Sinds 2021 hebben wij deze hengst samen in eigendom met stal de Weaver. Donna Tarpania Z is de eerste nakomeling van deze hengst.

De merrie is gedekt met Uricas van de Kattevenne en drachtig bevonden. In april 2025 krijgt zij haar eerste veulen.