Tesswood Tarpania

Tesswood Tarpania is een mooi, chique en hoogbenig merrieveulen. Zij is een nakomeling van de bekende hengst Kjento. In 2021 werd Kjento op het WK in Verden gekroond tot FEI Wereld Kampioen van de 6 jarige dressuurpaarden. Met een totaalpercentage van 96% waren Lottie en Kjento de absolute favoriet van de jury, en ook van het publiek!

De moeder is Hollywood Tarpania, zij is een merrie die als 5 jarige op het WK voor jonge paarden gelopen heeft in 2017.

Momenteel wordt Hollywood  gereden in de Inter I in de lichte tour. Ze wordt gereden door de amazone Marije van Kersbergen en wordt begeleid door Joyce van Rooijen-Heuitink.

Hollywood komt uit een goede moederlijn, uit deze moeder(Discovery) komen een goedgekeurde volle broer van Hollywood, genaamd Its Me en de aangewezen hengst King VE(Governor).

Hollywood zelf heeft inmiddels 2 goedgekeurde zonen. De oudste Kingsley Tarpania(Lord Leatherdale) is naar Australie gegaan als dekhengst.

Dan is er de 5 jarige Nevertheless Tarpania of Dutch Dream ( Dreamboy) die is goedgekeurd en door stal Brinkmann gekocht is en daar ter dekking staat. Hij won in 2022 de VSN cup en wordt momenteel gereden door Edith Chardon.

Zij werden eveneens samen 3e in de finale van PAVOcup van 2022.

Haar halfzuster Noblewood Tarpania werd in september 2022 de Kampioen van Devon(USA).

Haar halfzuster Lakewood Tarpania(Charmeur) had 85 punten bij de Ibop en zij loopt nu op een Z2 niveau.