Don Tarpania Z

Neem contact op

Don Tarpania Z is een door ons zelf gefokte zeer aansprekende zwarte hengst. Hij heeft veel springvermogen, souplesse en veel balans. Hij is betrouwbaar, springt graag en heeft een heel fijn karakter.

Zijn springkwaliteiten lijken veel op die van zijn vader. Sinds september 2022 wordt Don gereden door Lars Kuster . Het is de bedoeling dat Lars hem straks uitbrengt in de hengstencompetitie en hem langzamerhand op een wat hoger niveau gaat brengen. Ook moet Don dit najaar in november 2022 zich laten zien op Zangersheide, dit voor de goedkeuring voor het leven. Door de goede prestaties in de sport is Don nu voor het leven goedgekeurd. We verwachten veel van deze hengst en zijn nakomelingen. Zelf hebben wij al een aantal veulens van hem op stal en deze ontwikkelen zich goed en tonen net als Don veel souplesse en een fijn karakter.

Bij de Kampioenskeuring van veulens van Zangersheide te Westdorp in 2017 werd Don al  3e bij de hengstveulens en in het voorjaar van 2020 werd hij vervolgens goedgekeurd als dekhengst bij Zangersheide. In november 2022 werd Don goedgekeurd voor het leven bij Zangersheide.

In oktober 2022 won Don de eerste GMB competitiewedstrijd bij de 5 jarigen met Lars en hij werd 3e in de finale bij jumping de achterhoek. In november werd hij 5e bij de hengstencompetitie op de Kronenberg.

Hij werd in eerste instantie getraind door Rob Schipper op stal en is sinds begin oktober 2020 in gezamenlijk eigendom met Stal de Weaver.  Sinds dec. 2021 werd Don gereden door Ashley Spiele en ook rustig uitgebracht in de competitie, waarbij hij zich goed liet zien.

De moederlijn van Don presteert ook goed in de sport. Zie hiervoor horsetelex.

Voor nakomelingen zie Donna Tarpania Z, Danique Tarpania Z, Dutch Tarpania Z en Donnatella SDW Z

Wilt u een aansprekende hengst met veel springkwaliteiten  en dit ook gewaarborgd in de genen, dan is dit de hengst voor u!

Afstamming

Vader: Dominator Z 2000 geb. 2010 donkerbruine hengst van Diamant de Semilly. GGK AES op 165cm springend met Christian Allmann (DE) en Judy Ann Melchior.