Don Tarpania Z

Sperma bestellen

Don Tarpania Z is een door ons zelf gefokte zeer aansprekende zwarte hengst. Hij heeft veel springvermogen, souplesse en veel balans. Hij is betrouwbaar, springt graag en heeft een heel fijn karakter.

In november 2022 werd Don voor het leven goedgekeurd door Zangersheide. Hij is beschikbaar als dekhengst en is ook goedgekeurd voor Oldenburg internationaal. In 2023 is hij ook aangeboden bij het KWPN en heeft in april 2024 het verrichtingsonderzoek doorlopen. Het rapport geeft aan,  Don Tarpania Z kan de springkwaliteiten met name lichtvoetigheid, afdruk en atletisch vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij. Als springpaard heeft Don Tarpania Z veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed voel.

Don Tarpania Z is een zoon van de succesvolle topvererver Dominator Z. Dons springkwaliteiten lijken veel op die van zijn vader. Sinds september 2022 wordt Don gereden door Lars Kuster. We verwachten veel van deze hengst en zijn nakomelingen.

De moederlijn van Don presteert ook goed in de sport. Zie hiervoor Horsetelex en de site van de preferente moeder Iralinde Tarpania.( Glasgow van’t Merelsnest)

In de sport is deze hengst een uitzonderlijk paard. Bij de hengstencompetitie van het KWPN in januari 2023 te Exloo had Don een 3e prijs, na wederom dubbel foutloos te zijn. In Lier werd hij 2x 4e en in de finale 2e bij de 6 jarigen competitie. Tot nog toe is hij alle rondes foutloos gebleven zowel in de GMB als hengstencompetitie en in Lier. Eind febr. 2023 is hij bij de hengstenshow van Zangersheide International in Sentowerpark 2e geworden bij de 6 jarige goedgekeurde hengsten.. Hij blinkt uit door zijn rijdbaarheid, prestatiebereidheid en aanpassingsvermogen.

Momenteel staat hij in de wereld ranking op de 5e plaats bij de 6 jarigen hengsten en hierdoor de best internationaal genoteerde Nederlandse  6 jarige hengst!

Wilt u een aansprekende hengst met veel springkwaliteiten  en dit ook gewaarborgd in de genen, dan is dit de hengst voor u!

Met zijn eerste veulens kan Don Tarpania Z zich nu al bewijzen als kwalitatieve vererver. Voor nakomelingen zie Donna Tarpania Z,(2021) Danique Tarpania Z(2021), Dutch Tarpania Z (2022), Donnatella SDW Z.(2022), Don Cornet Tarpania Z (2023) en Don Dallas Tarpania Z(2023)

Afstamming

Vader: Dominator Z 2000 geb. 2010 donkerbruin/zwarte hengst van Diamant de Semilly. GGK AES op 165cm springend met Christian Allmann (DE) en Judy Ann Melchior.

Moeder: Iralinde Tarpania geb.2013 een donkerbruin/zwarte merrie van Glasgow van”t Merelsnest. Zie ook plaatje hieronder. Deze moeder loopt nu net zelf in de sport sinds 2023 en haar prestaties gaan de goede kant op. We hebben haar tot nu toe alleen voor de fokkerij gebruikt.

De 2e moeder Twalinde(Goodtimes) geb. 2000 heeft nakomelingen die in de sport al goed gepresteerd hebben waaronder de hengst Boucarty(Quaprice Bois Margot) van 2006 die 140cm geklasseerd en Chaperon(Quaprice Bois Margot) een ruin van 2007 die 150cm gesprongen heeft en de merrie Jolinde DN(Zapatero VDL) van 2014 die op 140cm geklasseerd is.

De 3e moeder Nulinde(Jus de Pommes) van 1998 heeft ook goed presterende nakomelingen gebracht. Venus(Ohorn)een ruin van 2003 die 160 cm geklasseerd is en Imilion DN(Emilion) van 2013 die nu 145 cm geklasseerd is en Ulinde (Goodtimes ) van 2001 die 140cm geklasseerd is