Verkocht

Karouchidee Tarpania

Karouchidee Tarpania is verkocht in januari 2021 naar iemand in het zuiden van Nederland. Wij hopen dat de nieuwe eigenaar veel plezier van haar gaat hebben.

Karouchidee Tarpania is een fijn rijdbare merrie, met veel aanleg voor de sport. Zij heeft in 2019 merrieveulen Olivera Tarpania gekregen van Cornet Obolensky. Het veulen van 2020 is helaas overleden na het spenen. Zij is nu niet gedekt en we gaan haar dit jaar in de sport uitbrengen. Momenteel wordt ze thuis regelmatig gereden en maakt ook zo nu en dan een sprongetje.

Karouchidee Tarpania is een nakomeling van de hengst Grand Slam VDL. Die momenteel heel goed presteert met Alex David Gill op Grand Prix niveau.

Van Karouchidee hebben we hoge verwachtingen. Haar moeder Dechide springt inmiddels op 135 cm en wordt momenteel gereden door de junior amazone Sarah de Kraker.

Haar halfzus Inchidee Tarpania van de hengst Baltic VDL presteert momenteel heel goed op internationaal niveau. Voorjaar 2019 heeft zij al een Youngster Tour gewonnen in Spanje en in het najaar 2019 ook 3 x foutloos bij een Youngster Tour te Riesenbeck. Deze zomer is ze begonnen in Mühlen met een 3e prijs en ook foutloos bij de 7 jarigen nu geklasseerd op 145 cm met de ruiter Arne van Heel

Karouchidee is een merrie die zich snel kan vervelen en dan de hinderlijke gewoonte heeft een plekje te vinden om op te gaan zuigen. Dit is niet in een ernstige vorm, maar wel het vermelden waard. Dit doet ze eigenlijk alleen in de winterperiode. In de zomer loopt ze veel buiten en dan doet ze het niet.