Marywood Tarpania

 

overleden nov.2022 door een ongeval.

Update 7-11-2022

Helaas is Marywood vorige week na een ontsnapping uit de weide verdronken in een nabij gelegen sloot. We hebben bijna een week naar haar gezocht en onze nachtmerrie is helaas werkelijkheid geworden. Ze is helaas overleden gevonden.

 

Marywood Tarpania was een mooie aansprekende merrie van de bekende Totilas en de merrie Hollywood Tarpania. Hollywood doet het goed in de sport, ze deed in 2017 mee aan het Wereld Kampioenschap voor jonge paarden.

Genetisch is zij zeer aantrekkelijk en we hebben haar dan ook eerst rustig moeder laten worden. Zij heeft een hengstveulen van de hengst Las Vegas, en in 2022 heeft ze een mooi merrieveulen gekregen van Las Vegas.

 

De moederlijn van Marywood doet het erg goed. Hollywood heeft inmiddels 2 goedgekeurde zonen. Kingsley Tarpania (verkocht naar Australie) en Dutch Dream die het erg goed doet als hengst. Hij heeft de VSN trofee gewonnen en bij de 2 daagse test had hij de hoogste score van die dag met 8,67 p, met een 9 voor instelling. Tevens is hij 3e geworden bij de finale van de PAVOcup in 2022. In september 2022 werd haar halfzuster Noblewood Tarpania kampioen in Devon (USA)