Opalwood Tarpania

Opalwood tarpania is een nakomeling van de hengst Valverde. Een hengst met uitzonderlijke kwaliteiten die het bij het WK voor jonge paarden heel goed gedaan heeft. Opalwood lijkt qua uiterlijk veel op haar vader.

De moeder is Hollywood Tarpania, zij is een merrie die als 5 jarige op het WK voor jonge paarden gelopen heeft in 2017. Dit terwijl ze daarvoor zelf 2 veulens heeft gehad en gezoogd. Dat zegt veel over haar kwaliteit.

Momenteel loopt Hollywood in de Lichte Tour (PSG) met de amazone Marije van Kersbergen. Marije wordt getraind door Joyce van Rooijen-Heuitink.

De moeder van Opalwood(Hollywood) heeft al 2 goedgekeurde hengsten voortgebracht. De meest bekende is Dutch Dream(Dream Boy). Hij heeft de VSN trofee gewonnen en liep zijn 2 daagse test in Duitsland met een topscore van 8,67p.  Hij kreeg een 9 voor de instelling In 2022 heeft deze hengst deelgenomen aan de PAVOcup en is daar 3e geworden in de finale. In 2023 mag hij meedoen aan de Wereld Kampioenschappen voor jonge paarden te Ermelo bij de 5 jarigen.

In september 2022 werd haar halfzuster Noblewood Tarpania de Kampioen in Devon(USA).

Opalwood kreeg in 2023 een merrieveulen van Omar Sharif. Een mooi zwart merrieveulen, ze is nu niet gedekt en gaat binnenkort weer bereden worden in 2023. Ze is al zadelmak.

Opalwood Tarpania