Over ons

Tarpania Stable is in 2012 gestart op initiatief van Ab de Lange. Ab is zelf enthousiast ruiter bij de Flevoruiters te Dronten geweest. Daarna heeft hij jarenlang geacteerd als jurylid bij zowel dressuur als springen tot en met niveau ZZ. Zijn zoons Edwin en Wilmar hebben in hun jeugd aan voltigeren gedaan. Er zijn dus altijd paarden op stal geweest.

Nadat Ab met Annet in contact kwam, is zijn enthousiasme voor de paardensport weer aangewakkerd. Annet is zelf ook een ruiter geweest, en heeft altijd paarden en pony’s op stal gehad. Marije, de dochter van Annet, rijdt al haar hele leven wedstrijden in de dressuur en springsport. Doordat Ab weer op de wedstrijden kwam, om naar Annet’s dochter Marije te kijken, kreeg hij weer het enthousiasme om met sportpaarden te werken en ervan te genieten. In april 2012 zijn de eerste sportpaarden aangeschaft en dit aantal is momenteel gegroeid naar meer dan 50. Naast de sport is Ab zich ook gaan interesseren voor de fokkerij, dit is voor Ab een continue leerproces, wat hij zeer serieus neemt.

Tarpania Stable is een familiebedrijf. De dagelijkse leiding is in handen van Ab. Annet doet veel op de achtergrond ter ondersteuning. Ab werkt samen met dochter Marije van Kersbergen. Zij is in dienst als vaste stalhulp en amazone. Daarnaast zijn de zonen van Ab, Wilmar en Edwin, altijd op de achtergrond aanwezig om waar nodig bij te springen. Ook de andere kinderen, Sjoerd van Kersbergen en Corine de Lange, helpen indien nodig.

Kortom het hele gezin heeft ervaring met paarden en is ermee opgegroeid. Alle paarden komen dagelijks in handen en worden goed opgevoed. Het karakter van een paard is belangrijk, maar een goede opvoeding onontbeerlijk. Een paard moet respect hebben voor de mensen om hen heen en wij moeten op onze beurt het paard in zijn of haar waarde laten. Dat kan men een passie voor paarden noemen. Het is een kunst om goede en betrouwbare paarden te fokken en op te leiden. Dat is waar Tarpania Stable dagelijks mee bezig is en waar wij ons in willen verbeteren.

Wij zijn enorm trots dat Marije in 2017 heeft deelgenomen aan het WK jonge paarden met Hollywood Tarpania. Hollywood behoort tot de eerste veulens die Ab heeft gekocht, in 2012, op de veulenveiling in Borculo. Door het werken met Hollywood en de vele andere jonge paarden heeft Marije ook een grote ontwikkeling doorgemaakt als amazone. Zij traint nu de jonge paarden en heeft ervaring tot en met de ZZZ op concours.

Via de fokkerij zijn inmiddels ook al veel goede resultaten behaald bij zowel het KWPN als het Zangersheide stamboek.

Tarpania Stable is een sport, fokkerij en handelsstal. Voor de handel willen wij graag goede, betrouwbare en fijn te rijden paarden afleveren. Zodat de paarden het bij hun nieuwe ruiters/amazones net zo goed gaan doen als bij ons en dat wij er in de toekomst ook nog veel van zullen horen.

Volg ons ook op Facebook: Tarpania Stable.