Iralinde Tarpania

Iralinde is een nakomeling van de hengst Glasgow van’t Merelsnest, die zeer goed op Grand Prix niveau heeft gepresteerd met Jur Vrieling.

Iralinde is een scherpe merrie met veel potentie.  Iralinde spring met veel gemak en techniek, daarnaast heeft ze veel go. Dit is te zien in de video onderaan de pagina uit 2023.

Momenteel is ze niet drachtig en hebben we gekozen om haar te spoelen. We zijn aan vers sperma van Dominator gekomen en we verwachten in april 2024 een veulen bij een draagmoeder.

Iralinde is sinds kort ondergebracht bij Iris Hakvoort en zij gaat haar verder uitbrengen in de sport. Hiervoor heeft ze weinig in de sport gelopen i.v.m de veulens die ze zelf heeft gekregen.

Hieronder kan je de sportprestaties zien vanuit deze sportrijke moederlijn van Iralinde Tarpania. Zelf spring zij inmiddels op een 130 cm niveau.

Doordat ze inmiddels een stermerrie, en een goedgekeurde en 2e bezichtigings hengst heeft voorgebracht, heeft ze nu al het preferent predicaat via het KWPN.

Moederlijn:

Moeder Twalinde(Goodtimes x Jus de Pommes)

uit de moederlijn Twalinde komen een heel aantal nakomelingen die de 135cm springen. 3 nakomelingen springen 140 cm of hoger.

De bekenste is Chaperon die 150 cm gesprongen heeft.

MM Nulinde(Jus de Pommes x Enrico) komt de 160 cm ruin Venus(Ohorn) en de merrie Ulinde (Goodtimes) die 140 cm springt en de hengst Imelion(Emilion) die 145 cm sprong.

Nakomelingen

In 2016 kreeg zij merrieveulen Lady Linde Tarpania van Vagabond de la Pommes.

In 2017 kreeg zij hengstveulen Don Tarpania Z van Dominator 2000 Z . Don Tarpania Z hebben we bij Zangersheide meegenomen naar de keuring en deze werd 3e van alle hengstveulens. Don Tarpania Z is daardoor het beste veulen van Dominator 2000 Z van Nederland. In februari 2020 is Don Tarpania Z goedgekeurd bij Zangersheide als dekhengst en in november 2022 is hij levenslang goedgekeurd door zijn goede prestaties.

In 2018 hebben we haar wederom gedekt met Dominator 2000 Z.  Begin mei 2019 is het donkerbruine hengstveulen Dom Tarpania Z geboren . Dom Tarpania Z is verkocht in 2022.

In 2020 heeft zij een hengstveulen gekregen Solid Tarpania Z van Solid Gold Z, helaas is dit veulen overleden in hetzelfde jaar.

In 2021 kreeg zijn een hengstveulen van D’Aganix 2000 Z (Dominator Z x Aganix du Seigneur Z). Dit veulen heet Daganix Tarpania Z

In 2022 kreeg zij een eveneens een hengst veulen van D’Aganix 2000 Z(Dominator x Aganixdu Seigneur) nu genaamd Daglow Tarpania Z