Olympiawood Tarpania

          

Olympiawood Tarpania is een mooi, chique en hoogbenige merrie. Op de keuring van juli 2022 bij het KWPN in Flevoland is zij voorlopig keur merrie geworden.  Voor bewegen 80 p, stap, 80p, draf 80p en galop 75p. Zij is een nakomeling van de bekende hengst Revolution, die het heel goed heeft gedaan op het WK jonge paarden en gereden wordt door Andreas Helgstrand zelf.

De moeder is Hollywood Tarpania, zij is een merrie die als 5 jarige op het WK voor jonge paarden gelopen heeft in 2017. Dit terwijl ze daarvoor zelf 2 veulens heeft gehad en gezoogd. Dat zegt veel over haar kwaliteit.

Momenteel loopt zij in de Lichte Tour (Inter I)met de amazone Marije van Kersbergen en trainen zij voor de Inter II. Marije wordt getraind door Joyce van Rooijen-Heuitink.

De moeder van Olympiawood(Hollywood ) heeft al 2 goedgekeurde hengsten voortgebracht. De meest bekende is Dutch Dream(Dream Boy). Hij heeft de VSN trofee gewonnen en een zeer goede test gelopen in Warendorf. Hij had de topscore van die dag met 8,67 p. Hij kreeg een 9 voor de instelling. In 2022 is hij ook 3e geworden in de PAVOcup finale .  De andere hengst is verkocht naar Australie, Kingsley Tarpania( Lord Leatherdale). In 2024 heeft Emmelie Scholtens de teugels overgenomen en nu werkt zij naar het WK jonge paarden 2024 toe.In september 2022 werd haar halfzuster Noblewood Tarpania kampioen in Devon(USA)

In 2023 kreeg zij een hengstveulen van  Ferguson.